Welcome
Welcome to cosmicway

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. In addition, registered members also see less advertisements. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, join our community today!

Ιπποδρομιακό στοίχημα - υπάρχει ελπίδα ανάκαμψης ;

Η δυναμική φωνή των ιπποδρομιών

Ιπποδρομιακό στοίχημα - υπάρχει ελπίδα ανάκαμψης ;

Δημοσίευσηby cosmic » Σάβ Απρ 08, 2017 5:15 am

Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα είναι ως γνωστόν τραγική.
Σε κλίμακα 0 που αντιστοιχεί με καθεστώς Μαδούρο της Βενεζουέλας και 10 που ισοδυναμεί με Ελληνική οικονομία του 2008, είμαστε στο 1/10, ενώ το 2014 που ανέλαβε ο ΟΠΑΠ τον ιππόδρομο βρισκόμαστε στο 3/10. Αυτό είναι κοινώς αποδεκτό, ενώ αυτό που δεν είναι κοινώς αποδεκτό είναι αν θα βρισκόμαστε πάλι στο 1/10 με οποιαδήποτε κυβέρνηση ή δεν θα βρισκόμαστε.
Όμως για τον ιππόδρομο καταστροφικές χρονιές ήταν και το 2010 και το 2011 και το 2012. Το στοίχημα του 2012 αν γινόταν σήμερα, ο ΟΠΑΠ θα πανηγύριζε, όμως τότε ήταν αιτία για να βγαίνουν κάθε μέρα στην τηλεόραση και να κλαίνε, καθώς επίσης και για να αποχωρήσουν οι μεγάλοι σταύλοι (Φηγαίας - Οικοδομική και άλλοι).

Ο ΟΠΑΠ πήρε τον ιππόδρομο κάτω από τις οριακές συνθήκες του 2014 και αν ήξερε πως θα ήταν το 2017, δεν θα τον έπαιρνε ή θα τον ζήταγε εντελώς τζάμπα (και επίσης εντελώς τζάμπα θα τον ζήταγε η ανταγωνίστρια του η Intralot !).
Τώρα δεν μας λέει τι στοίχημα κάνει. Είναι κάτι που δεν το ξέρουμε, μας το κρύβουν, αλλά θα ήταν αστείο να πιστέψει κανείς ότι κάνει περισσότερο από τον ΟΔΙΕ. Από που ; Τα πρακτορεία τα βλέπουμε άδεια, μερικοί παίζουν 3-4 ευρώ.
Αγοράζονται άλογα μας λένε. Όποιος θέλει το πιστεύει αυτό. Τα άλογα έρχονται εδώ γιατί δεν έχουν μέλλον στην Αγγλία και οι Εγγλέζοι τα φέρνουν εδώ και παίρνουν τα έπαθλα χρησιμοποιώντας μπροστινούς. Είναι ένας καθ' όλα νόμιμος τρόπος λειτουργίας και μακάρι να συνεχίσει αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση ένδειξη ανοδικής πορείας του ιπποδρόμου.

Ο ΟΠΑΠ όλα τα χρόνια πριν το 2014 έκανε ζημιά στον ιππόδρομο. Όσο λειτουργούσε σαν "κρατικός ΟΠΑΠ" έκανε μεγάλο σαμποτάζ γιατί θεωρούσε το ιπποδρομιακό στοίχημα σαν ανταγωνιστικό προς το δικό του. Τώρα όχι βέβαια γιατί τον έχει αγοράσει.
Τι προσπαθεί να κάνει για να τον φτιάξει όμως ;
Μία ιδέα ήταν να δώσει άδεια σε όλα τα πρακτορεία του δικτύου του. Κάπως δείχνει να περπάτησε αυτό από πλευράς αριθμού πρακτορείων που δέχτηκαν να βάλουν ιππόδρομο αλλά όχι από πλευράς νέων παικτών - άδεια τα βλέπουμε αυτά τα πρακτορεία παρ' όλο που έχουν περάσει αρκετοί μήνες τώρα από τότε που ξεκίνησαν.
Μία άλλη ιδέα ήταν το "Μακεδονία TV" που θα δημιουργούσε λέει την ... νέα ιπποδρομιακή κοινότητα. Πάει κι αυτό !
Σίγουρα αυτό που θέλει ο ΟΠΑΠ είναι να δημιουργήσει νέους φιλίππους που να αρχίσουν να παίζουν "ψιλό". Να κάνει τους παλιούς να παίζουν περισσότερα και να θέλει δεν μπορεί (από τι ; για κουπόνια σίτισης μας πάνε σε λίγο !).
Το κάνει όμως αυτό ο ΟΠΑΠ με λάθος τρόπο. Τα ίδια και τα ίδια. Διθυραμβικά δήθεν σχόλια στην τηλεόραση, προβολή ενός στυλ ολιγαρχίας χλιδής (άσχετα αν εκπροσωπούν τη χλιδή ή δεν την εκπροσωπούν αυτοί που βγαίνουν). Ένα αηδιαστικό πράγμα, τα ίδια με το παλιά αλλά χειρότερα.

Οι εξυπνάκηδες τώρα με το Μακεδονία TV που θα έφερνε την "ανάσταση" τι ρόλο παίζουν ;
Πρώτον είναι οι γνωστοί που θέλουν να γίνουν εκφωνητές και να πληρώνονται φράγκα.
Δεύτερον είναι τα περιοδικά που στην προσπάθεια τους να "χτυπήσουν" το διαδίκτυο λένε ότι αρλούμπα τους κατέβει στο κεφάλι. Πράγματι έχουν πρόβλημα. Γιατί ενώ το modus operandi στα μέσα ενημέρωσης έχει αλλάξει και τείνει να κυριαρχήσει το διαδίκτυο σε βάρος του εντύπου, παράλληλα δεν έχει βρεθεί τρόπος να βγάζουν λεφτά από το διαδίκτυο, τα ίδια όπως παλιά. Αλλά βλέπουν σαν λύση να στραφούν κατά της τεχνολογίας και κατά του διαδικτύου (ως νεώτεροι ... Ερντογάν !).

Ο ΟΠΑΠ αν έχει λοιπόν μία ελπίδα στο εκατομμύριο να γλυτώσει είναι να δημιουργήσει μία ιντερνετική πλατφόρμα στοιχηματισμού για τον ιππόδρομο. Πρέπει να είναι ο μόνος φορέας ιπποδρομιακού στοιχήματος στον κόσμο που δεν έχει !
Να υπάρχουν χώρες που απαγορεύουν τον ιππόδρομο και κατά συνέπεια να μην έχουν πλατφόρμα στοιχηματισμού το πιστεύουμε (Νεπάλ, Μιανμάρ και άλλες παρόμοιες). Αλλά να έχουν ιππόδρομο άνευ ιντερνετικής πλατφόρμας, ψάξτε να τις βρείτε να τις μάθουμε κι εμείς !

Ένα άλλο που κάνει βέβαια και δεν πρόκειται να του αποφέρει τίποτα είναι οι γκανιότες.
Άστε τις ιπποδρομίες που βγαίνουν φαντάσματα και κοιτάξτε στα αποτελέσματα αυτές που ήρθαν φαβορί - ημιφαβορί.
Η σύγκριση με εποχή ΟΔΙΕ θα σας κάνει να κουνήσετε το κεφάλι σας με απελπισία.
Το δε ξένο ιπποδρομιακό στοίχημα μπορεί να το έχει αυξήσει σε όγκο αλλά μας έκανε όλους να λέμε "καλά, άστο, ας δούμε πότε έχει τίποτα Ελληνικές". Έκοψαν τα παιχνίδια οι "φωστήρες" !!!

Δεν βλέπουμε φως στο τούννελ και η αλήθεια είναι ότι μάλλον δεν υπάρχει φως.
Αν είμαστε Αγγλία και είχαμε μία κακή ιπποδρομιακή εταιρεία, θα υπήρχε φως με την προϋπόθεση η εταιρεία να διορθώσει την πολιτική της.
Αλλά δεν είμαστε Αγγλία. Είμαστε η χώρα από την οποία σε λίγο θα αρχίσουν να φεύγουν μετανάστες προς τη Συρία και προς το Ιράκ (γιατί η στρατιωτική κατάσταση σ' αυτές τις χώρες δείχνει να πηγαίνει προς το καλύτερο !).
Άβαταρ μέλους
cosmic
Site Admin
 
Posts: 1999
Joined: Τετ Σεπ 11, 2013 2:45 pm

Return to Το ιπποδρομιακό μάτι

Who is online

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

cron
suspicion-preferred