Welcome
Welcome to cosmicway

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. In addition, registered members also see less advertisements. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, join our community today!

ΦΠΑ στο στό τζόγο ;

Η δυναμική φωνή των ιπποδρομιών

Re: ΦΠΑ στο στό τζόγο ;

Δημοσίευσηby cosmic » Τρί Δεκ 06, 2016 10:54 am

Καλά, αν παίζει πάμε για Δαφνί.
Εδώ πέρυσι είπαν για το 5% αλλά ήταν όντως τόσο τσίμα-τσίμα η υπόθεση που αναγκάστηκαν να το τραβήξουν πίσω. Αλλά και το 2013 το τράβηξαν πίσω και το 2009 (και έβαλαν τον "μεγάλων κερδών).

Τα παιχνίδια είναι γκανιοταρισμένα, πληρώνουμε προμήθεια πράκτορα και -επί πλέον- τα listing rights των αθλητικών ομοσπονδιών, διότι η Μποταφόγκο δεν είναι υποχρεωμένη να παίζει για πάρτη μας !

Οι παραπάνω κρατήσεις ήδη υπερβαίνουν κατά πολύ τα δέοντα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει κανείς κερδοφόρος ούτε κατά φαντασία και η αγορά να βρίσκεται σε μεγάλη καθίζηση (συν την καθίζηση που προκαλεί το μνημόνιο).

Μερικοί θέλουν να κλείσει εντελώς η αγορά (οι παλιές αριστερές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ οπωσδήποτε ήθελαν αλλά και ότι παρέμεινε από αυτές μετά την αναδιάρθρωση του ΣΥΡΙΖΑ του περασμένου καλοκαιριού).
Μερικοί άλλοι μπορεί να είναι τόσο ανίδεοι ώστε να πιστεύουν ότι ο τζόγος είναι ... φοροαπαλλαγμένος και άρα κάποιος φόρος πρέπει να μπει !

Πάσχουμε από χουντο-φοροπληξία και δεν υπάρχει ούτε ένας ... Καραμανλής στο Παρίσι να έρθει να μας σώσει. Αλλά και όπως καταλαβαίνετε πρόκειται για φανταστικούς φόρους ως επί το πλείστον, όταν η αγορά γίνεται τόσο απωθητική ώστε πλέον να μην μπορεί να αποδώσει.Ο ΟΠΑΠ πληρώνει φόρο που καλύπτει τον ΦΠΑ.
20% είναι αν δεν κάνω λάθος ο φόρος των εταιρειών αυτών στις άλλες χώρες της Ευρώπης, 35% σ' εμάς !
Τι ΦΠΑ παραπάνω ;
Αν τώρα έλεγαν του ΟΠΑΠ πλήρωνε κι εσύ 20% φόρο και στη συνέχεια ο ΟΠΑΠ δεν μας απέδιδε τη διαφορά στο payout αλλά τα εκαρπούτο, είναι άλλη ιστορία (ας προσέχαμε), όμως το κράτος εισπράττει φόρο με τα τσαρούχια και όμοια με τις διαδικτυακές.

Για τις τελευταίες ισχύει ο ίδιος φόρος με τον ΟΠΑΠ, με τη διαφορά ότι μουρμουρίζουν ότι και δήθεν δεν υπάρχει έλεγχος (ενώ στον ΟΠΑΠ κρίνεται ότι ο έλεγχος των εισπράξεων είναι επαρκής). Αλλά και πάλι για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, αν λειτουργούν σωστά ή όχι, το κράτος φέρει την ευθύνη βέβαια, όχι εσύ κι εγώ.

Γενικώς λένε ότι θένε, αντιστάσεως μη ούσης.
Τόσες τρέλες όσες έχω ακούσει στο θέμα του τζόγου δεν έχω ακούσει για τίποτα άλλο όλα αυτά τα χρόνια. Ακόμα και τις τρέλες του Παπαδόπουλου τα χρόνια της χούντας βρισκόταν κάποιος να τις τσεκάρει.
Άβαταρ μέλους
cosmic
Site Admin
 
Posts: 1996
Joined: Τετ Σεπ 11, 2013 2:45 pm

Re: ΦΠΑ στο στό τζόγο ;

Δημοσίευσηby cosmic » Τρί Δεκ 06, 2016 11:04 am

Φυσικά η έννοια του "ΦΠΑ στον τζόγο" θα είναι αμιγώς Ελληνική !
Φόρος μορφής ΦΠΑ στα τυχερά παιχνίδια δεν υπάρχει ούτε στη Βόρειο Κορέα.
Άβαταρ μέλους
cosmic
Site Admin
 
Posts: 1996
Joined: Τετ Σεπ 11, 2013 2:45 pm

Re: ΦΠΑ στο στό τζόγο ;

Δημοσίευσηby cosmic » Τετ Δεκ 07, 2016 7:17 am

Αυτό μοιάζει να είναι η τέταρτη στη σειρά εμφάνιση του γκοτζίλα-φόρος από το πρώτο ευρώ.
Η πρώτη ήταν το 2009 (Καραμανλής), η δεύτερη το 2013 (Σαμαράς) και η τρίτη το 2015 (Τσίπρας), αλλά ο φόρος από το πρώτο ευρώ δεν πέρασε.
Θα περάσει τώρα ;
Σίγουρα θα είναι διάλυση αδεία προέδρου πρωτοδικών για τον ΟΠΑΠ αν γίνει !

Αλλά σε όλη αυτή τη διάρκεια είχαμε τους ονομαζόμενους "φόρους μεγάλων κερδών", είχαμε το σουπερ-γκανιοτάρισμα των ιπποδρομιακών στοιχημάτων γενικώς, είχαμε και αύξηση στα ποσοστά του "listing right" (του ποσοστού της Φιλίππου Ενώσεως δηλαδή).
Τον ΟΔΙΕ τον διέλυσαν στα εξ ων συνετέθη όλα αυτά, ενώ και το τίμημα της αγοράς του έπεσε πολύ χαμηλά στο τέλος που τον έβγαλαν στο σφυρί.

Η πολύ μεγάλη πικρία είναι για την κρατική τηλεόραση και για τα υπόλοιπα κανάλια που δεν έχουν αφήσει ποτέ να πει κανείς την περί του αντιθέτου άποψη. Οι πράκτορες έχουν μιλήσει στα κανάλια, σύμφωνοι, αλλά κανένας άλλος.
Μία φορά ένας από τους δημοσιογράφους που πήραν μέρος σε ένα πάνελ για το στοίχημα μας έστελνε μηνύματα ότι "εγώ θα τα πω όλα σήμερα". Στη Δίκη της Δευτέρας πρέπει να ήταν. Δεν είπε όμως τίποτα απολύτως και την επόμενη μέρα δικαιολογείτο "τι να έκανα, απαγορευόταν, μου έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό". Απ' ότι καταλάβαμε ο εκδότης του θα πρέπει να ήταν αυτός που του έβαλε "το μαχαίρι στο λαιμό", αν όντως κάποιος του έβαλε "το μαχαίρι στο λαιμό". Σκέφτηκε την κρατική διαφήμιση. Μιλάμε για σεμνό κατά τα άλλα δημοσιογράφο που σε κάθε περίπτωση δεν θα είχε ποτέ την πρόθεση να πει παράλογα πράγματα στο πάνελ. Όμως ...
Άβαταρ μέλους
cosmic
Site Admin
 
Posts: 1996
Joined: Τετ Σεπ 11, 2013 2:45 pm

Re: ΦΠΑ στο στό τζόγο ;

Δημοσίευσηby cosmic » Πέμ Δεκ 08, 2016 10:47 am

Το 2009, το 2013 και το 2015 δεν πέρασαν βέβαια αβρόχοις ποσί.
Στην πρώτη φάση μπήκε ο λεγόμενος "φόρος μεγάλων κερδών", στη δεύτερη φάση αυτός ο φόρος αυξήθηκε και στην τρίτη αυξήθηκε η φορολογία στον ΟΠΑΠ, από 30% σε 35%.
Με το τελευταίο αν ήθελε ο ΟΠΑΠ να δώσει κάτι παραπάνω στο payout, δεν μπορεί.

Δεν είναι μόνο φόροι στη χασούρα αυτά, είναι φόροι επί ενός εδάφους ήδη σούπερ-φορο-γκανιοταρισμένου !
Άβαταρ μέλους
cosmic
Site Admin
 
Posts: 1996
Joined: Τετ Σεπ 11, 2013 2:45 pm

Re: ΦΠΑ στο στό τζόγο;

Δημοσίευσηby cosmic » Πέμ Δεκ 08, 2016 11:15 am

Ένα σκουπόξυλο θα ήταν ότι έπρεπε για να έπαιρνε όλους τους φορομπήχτες.
Έχει πάει πολύ μακρυά η βαλίτσα, όταν μάλιστα έχουμε φτάσει στο σημείο να βάζουμε τέτοιους φόρους που δεν έχουν σαν αποτέλεσμα να εισπράττει το κράτος λεφτά αλλά να χάνει !
Ακούγονται ήδη κάποιοι κρατικοί που λένε ναι δεν κάνουμε τίποτα εισπρακτικά αλλά έτσι θα καταπολεμηθεί η "αθέμιτη" οικονομία και θα κερδίσει έδαφος η "θεμιτή", δηλαδή θα γίνει Κούβα-Βενεζουέλα η υπόθεση. Όλα λέει τα ψιλικατζίδικα να κλείσουν (εκεί που αγοράζετε εφημερίδες) γιατί αυτός ο κλάδος εντάσσεται στα "αθέμιτα". Επίσης όλα τα μίνι μάρκετ τροφίμων και να μείνουν μόνο τα τζάμπο σούπερ μάρκετ (να ετοιμαζόμαστε και για το "λαϊκό πρατήριο" του Καρατζαφέρη δηλαδή !).

Στην Ελλάδα έχουμε αποκτήσει και την κακή συνήθεια να πιστεύουμε ότι για όλα είναι εδώ η Ευρώπη.
Τόσο οι "μένουμε Ευρώπη" το πιστεύουμε αυτό, όσο και οι θιασώτες της λεγόμενης "Ευρώπης των λαών", ήτοι το 85% αφού το υπόλοιπο 15% είναι η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ που δεν θέλουν να ακούνε ούτε για "μένουμε" ούτε για "των λαών".
Γιατί αυτό ;
Γιατί επί πολλά χρόνια ακούγαμε τη Φωνή της Αμερικής και τον Ενόπλων να στηλιτεύουν τα ανατολικά καθεστώτα, το τείχος, να λένε για τους ηρωϊκούς Τσέχους του Γιαν Πάλατς, για τον Σολζενίτσυν. Αλλά και το παντοδύναμο Χόλυγουντ !
Δεν έχει σημασία αν είμαστε λίγο επαναστάτες και αντι-αμερικάνοι. Αυτά τα έχουμε εμπεδώσει στο υποσεινήδητο και πιστεύουμε ότι μία πολιτισμένη Ευρώπη δεν μπορεί ποτέ να ανεχθεί τέτοιες καταστάσεις.
Πριτς όμως που δεν μπορεί να ανεχθεί ! Το 1966 όταν ψιθυριζόταν για χούντα νομίζαμε ότι "θα σηκωθούν και οι πέτρες σε όλο τον κόσμο αν γίνει". Αλλά 1967-68 που λέγαμε στους Ευρωπαίους για τη χούντα που είχε επικρατήσει αυτοί σήκωναν αδιάφορα τους ώμους. Μην σας κουβαδιάζουν μερικοί με τις εκπομπές της Ντώϋτσε Βέλε και με τις εκπομπές του BBC. Εντάξει, έγινε κάτι για τα μάτια.
Τώρα, το 2016, που λέμε πάλι προς τους Ευρωπαίους για την "οικονομική χούντα" και για τη Βενεζουελοποίση της χώρας που έχει ξεκινήσει εσχάτως, πάλι σηκώνουν αδιάφορα τους ώμους.

Όλα αυτά τα παλιά αντικομμουνιστικά εξηγούνται γιατί υπήρχαν σοβαρά στρατιωτικά θέματα στη μέση. Αλλά σε σχέση με χούντα Ελληνική, Ισπανική, Πορτογαλική δεν υπήρχαν ! Επομένως ο Ισπανός "Γιαν Πάλατς" της εποχής καθεστώτος Φράνκο δεν πά να αυτοπυρπολείτο.

Το σκουπόξυλο λοιπόν πρέπει να είναι Ελληνικό - Ελληνικώτατο και από βλάχο.
Άβαταρ μέλους
cosmic
Site Admin
 
Posts: 1996
Joined: Τετ Σεπ 11, 2013 2:45 pm


Return to Το ιπποδρομιακό μάτι

Who is online

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

suspicion-preferred