Welcome
Welcome to cosmicway

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. In addition, registered members also see less advertisements. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, join our community today!

Ε.Ε.Ε.Π. κατά ξεπλύματος βρώμικου χρήματος

Η αρχή ελέγχου και εποπτείας παιγνίων - δραστηριότητες

Ε.Ε.Ε.Π. κατά ξεπλύματος βρώμικου χρήματος

Δημοσίευσηby cosmic » Σάβ Νοέμ 22, 2014 8:19 am

Από το site της Ε.Ε.Ε.Π.:

Έκδοση Κανονισμού για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας στην Αγορά Τυχερών Παιχνιδιών

Η Ε.Ε.Ε.Π., με την ιδιότητά της ως αρμόδιας Αρχής του ν. 3691/2008 για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας στην αγορά τυχερών παιχνιδιών, εξέδωσε σχετικό Κανονισμό, με βάση τον οποίο καμία βεβαίωση κέρδους δεν επιτρέπεται να χορηγείται για τα παιχνίδια στα πρακτορεία, παρά μόνο όταν ο παίκτης ονομαστικοποιηθεί και πληρωθεί μέσω τραπέζης, ενώ για ποσά κάτω των 200 ευρώ δεν χορηγείται βεβαίωση κέρδους.

Σημειώνεται ότι η συντριπτική πλειονότητα των κερδισμένων δελτίων των πρακτορείων (άνω του 90%) ανήκει στην τελευταία κατηγορία. Έτσι, καθίσταται πλέον αδύνατη η χρήση κερδισμένων δελτίων από τρίτους, που τα χρησιμοποιούσαν προκειμένου να αποκτήσουν βεβαιώσεις κέρδους, ώστε να νομιμοποιήσουν μαύρο χρήμα.

Ο Κανονισμός αφορά όλους τους παρόχους υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών, εκτός των καζίνων για τα οποία θα εκδοθεί ξεχωριστή απόφαση.

20/11/2014

Βλ. και: https://www.gamingcommission.gov.gr/images/enimerosi/deltia-typou/PressRelease_20112014.pdf
Άβαταρ μέλους
cosmic
Site Admin
 
Posts: 1999
Joined: Τετ Σεπ 11, 2013 2:45 pm

Re: Ε.Ε.Ε.Π. κατά ξεπλύματος βρώμικου χρήματος

Δημοσίευσηby cosmic » Σάβ Νοέμ 22, 2014 8:50 am

Υπάρχει προϊστορία με το ξέπλυμα και οπωσδήποτε πριν τη "λίστα Κανέλλη" προ δεκαετίας, το "σπορ" προχωρούσε πολύ δυνατά. Λιγώτερο στη συνέχεια και ακόμα λιγώτερο μετά από τους δρακόντιους μνημονιακούς νόμους της τελευταίας τετραετίας, αλλά φαίνεται ότι γίνεται ακόμα.
Πιό ευάλωτος από όλους ο ΟΠΑΠ επειδή το παιχνίδι είναι ανώνυμο.
Ο υπό κατάργηση ΟΔΙΕ (ιππόδρομος) κάνει κι αυτός ανώνυμο παιχνίδι, αλλά σύμφωνα με δηλώσεις των αρμοδίων του "δεν έχει χορηγήσει βεβαιώσεις κερδών ποτέ και σε κανέναν - όλα cash !". Ούτως εχόντων δεν έχει γίνει ξεπλυμα μέσω ΟΔΙΕ.
Αντίθετα, στο internet παρά τα όσα λέγονται, δεν είναι γνωστή ούτε μία ιστορία με ξέπλυμα σε Ευρώπη-Ασία-Αμερική. Αυτό επειδή το παιχνίδι στο internet είναι επώνυμο και η δυσκολία να γίνει κάτι είναι κατά συνέπεια μεγάλη. Λόγω της επιμονής των "φιλο-μονοπωλειακών" δημοσιογράφων σ' αυτό το πράγμα κάναμε πολλές έρευνες για να βρούμε κάποια στοιχεία (ή για να το αποκλείσουμε εντελώς). Τελικά βρήκαμε μέσω google μόνο μία παράξενη ιστορία με πόκερ στην Αμερική.

Τώρα όμως οι κύριοι της Ε.Ε.Ε.Π. μισή δουλειά έκαναν:

Με τον κανονισμό που έβγαλαν, οι (κακοήθεις) πράκτορες δεν μπορούν να μαζεύουν ντάνες με δελτιάκια, των 50-80-100 ευρώ και να τα δίνουν σ' αυτούς που ενδιαφέρονται για ξέπλυμα.
Αλλά το παιχνίδι παραμένει ανώνυμο. Μπορώ εγώ να κάνω πάσα πεντακοσαρίσια-χιλιαρίσια δελτία σε ενδιαφερόμενους και να παίρνουν τις βεβαιώσεις αυτοί. Αν κερδίσω το 5+1 στο τζόκερ δεν μπορώ, όπως δεν μπορούσα και πριν τον "κανονισμό", γιατί τότε θα πάρουν αυτοί τη βεβαίωση και εγώ θα βρεθώ με πολύ ρευστό στην τσέπη, που θα έχει όμως μία μαύρη τρύπα που καίει ! Σμμετέχω όμως στο νταραβέρι με πεντακοσάρικα-χιλιάρικα-διχίλιαρα. Άρα γενικά είναι "business as usual", για τα -όποια- πλυντήρια μαύρου χρήματος μέσω στοιχήματος.
Η αμοιβή ποιά είναι ; Κάποτε -πάνε χρόνια- είπαν στον ιππόδρομο του Φαλήρου σε μία παρέα ότι αν πας ένα κερδισμένο δελτίο σε ένα πρακτορείο στα βόρεια προάστεια τότε στο 500άρικο που κερδίζει παίρνεις 510 από τον πράκτορα. Η συζήτηση διακόπηκε σ' εκείνο το σημείο, βασικά λόγω χειμώνος-μεγάλου ψύχους που έκανε δύσκολο να πάει κανείς στα βόρεια προάστεια. Αυτή ήταν και η μόνη περίπτωση που βρέθηκα κοντά σε τέτοιου είδους συναλλαγή.

Επίσης, το κυριώτερο δεν το έκαναν οι κ.κ. της Ε.Ε.Ε.Π.:
Αν παίξω 1000 ευρώ με απόδοση 1.05, να τα ξεπλύνω με ένα μικρό ρίσκο χασίματος κάθε φορά δηλαδή, τι βεβαίωση δικαιούμαι ;
Για 50 ευρώ δικαιούμαι.
Αλλά το σύστημα ΟΠΑΠ μου δίνει για 1050 !
Γιατί ; Για το αντί που έχει τρούπας δύο - έτσι ήτανε πάντα.

Κύριοι συντονισθείτε.
Άβαταρ μέλους
cosmic
Site Admin
 
Posts: 1999
Joined: Τετ Σεπ 11, 2013 2:45 pm

Re: Ε.Ε.Ε.Π. κατά ξεπλύματος βρώμικου χρήματος

Δημοσίευσηby cosmic » Σάβ Νοέμ 22, 2014 8:54 am

Θα μπορούσαν -αν ήθελαν- να γίνουν σκληροί και να κάνουν μεγάλο ντου στην υπόθεση ως εξής.
Να πουν όποιος παίζει ένα ποσό και άνω το μήνα πρέπει να προσκομίζει και το ανάλογο εκκαθαριστικό της εφορίας. Όπως ήταν ο παλιός νόμος για να σου επιτρέπεται η είσοδος στα καζίνο δηλαδή.
Δεν θα το θέλαμε εμείς αυτό, γιατί έτσι παραγίνεται μπαμπούλας το κράτος, αλλά δεν θα το ήθελε και ο ΟΠΑΠ, όπως καταλαβαίνετε ...
Άβαταρ μέλους
cosmic
Site Admin
 
Posts: 1999
Joined: Τετ Σεπ 11, 2013 2:45 pm

Re: Ε.Ε.Ε.Π. κατά ξεπλύματος βρώμικου χρήματος

Δημοσίευσηby cosmic » Κυρ Νοέμ 23, 2014 10:16 am

Το κόλπο με το πόκερ στην Αμερική έγινε ως εξής:
Φόρτωνε κάποιος με πολλά λεφτά τον λογαριασμό του στο ποκερικό site, κάτι που δεν απαγορεύεται και δεν ελέγχεται.
Μετά έμπαινε να παίξει μαζί με τον άμεσο συνεργό του σε ένα τραπέζι και κανόνιζε να χάνει πολύ εύκολα και να κερδίζει ο συνεργός. Παραδείγματος χάριν με τρείς άσσους από χέρι πήγαινε πάσο και άλλα παρόμοια. Έτσι τα λεφτά πήγαιναν στο όνομα του συνεργού, αλλά ήταν νόμιμα πλέον ! Τελικά τους εντόπισαν.
Σ' αυτή την περίπτωση έχουμε -πρακτικά- ένα συνδυασμό στημένου παιχνιδιού και στοιχήματος.
Κανονίζει η Μίλαν φερ' ειπείν να χάσει στην έδρα της από τον Αίαντα Σαλαμίνας, παίζουμε εμείς δέκα παράνομα εκατομμύρια στον Αίαντα και τα κάνουμε εκατό νόμιμα εκατομμύρια ! Δεν ρωτάνε ούτε "που βρήκες τα αρχικά δέκα". Αν δεν μαρκαριστεί ο αγώνας αμέσως σαν στημένος και ξεφύγεις από αυτό, έληξε η υπόθεση.

Σίγουρα δεν φταίνε οι μπουκ (ΟΠΑΠ-λοιποί) για όλα αυτά αλλά το σύστημα πάσχει ποικιλοτρόπως.
Άβαταρ μέλους
cosmic
Site Admin
 
Posts: 1999
Joined: Τετ Σεπ 11, 2013 2:45 pm


Return to Ε.Ε.Ε.Π.

Who is online

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

cron
suspicion-preferred